Găină umplută

1366040932 8021gaina jpeg

Ingrediente: 1 găină mare de 1,500 kg, 4 ficăţei de pasăre, 100 g unt, 1 ceapă, 300 g ciuperci, 1 cartof mic, 1 ou, 5 nuci, 150 ml vin alb sec, 3 linguri ulei de măsline, sare, piper,

Pentru garnitura: 300 g cartofi

Mod de preparare:Pregatire: 80 min Coacere: 50 min Dificultate: medie

Cureţi şi speli găina, o zvânţi bine în interior şi exterior cu un prosop absorbant, o presari cu sare şi piper, după gust, şi o laşi la rece 20 de minute ca să se condimenteze uniform. Între timp, căleşti ceapa tocată, în unt bine încins, adaugi ciupercile tăiate felii subţiri şi cartoful tăiat cubuleţe. Tragi de pe foc, laşi să se răcească, adaugi miezul de nucă zdrobit, oul bătut, sare şi piper după gust şi amesteci.

Cu această compoziţie vei umple interiorul găinii, o coşi ca să nu se desfacă în timpul preparării şi o aşezi într-o tavă. O stropeşti cu ulei de măsline, adaugi vinul şi dai la cuptor pentru 50 de minute. Din când în când, stropeşti cu sosul format în tavă. Între timp, cureţi cartofii, îi tai cuburi pe care le fierbi în apă cu sare şi 2 linguri de ulei şi îi aduci la masă ca garnitură.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg