Gnocchi din cartofi
Fie că prepari mâncăruri în care ei sunt ingredientul principal, fie că îi foloseşti în fel şi fel de combinaţii, cartofii te vor inspira mereu. Îi poţi găti în numeroase feluri fără să te plictiseşti de ei.
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 250 g făină
- 2 ouă
- ½ linguriţă sare
- Pentru sos
- 3 linguri ulei
- 300 g
- roşii cubuleţe din
- conservă
- 1 lingură unt
- frunze busuioc, opţional
- sare
- piper
- 2 căţei usturoi
- 50 g parmezan ras
Mod de preparare
1 Speli bine cartofii, îi fierbi în coajă, îi descojeşti cât sunt calzi, apoi îi pasezi cu o furculiţă. Adaugi ouăle bătute, sarea, făina şi amesteci până obţii un aluat omogen, pe care îl împarţi în 6 bucăţi egale.
2 Pe masa presărată cu făină, faci rulouri lungi şi subţiri din aluat, apoi le tai la dimensiunea de 2 cm. Într-o oală încăpătoare, pui la fiert apă cu sare. Când apa clocoteşte, pui toţi gnocchi deodată şi îi laşi să fiarbă până se ridică la suprafaţă, îi scoţi cu o spumieră şi îi laşi la scurs.
3 Între timp, faci sosul. Pui într-o cratiţă uleiul, roşiile, usturoiul feliat şi, dacă doreşti, frunze de busuioc. După ce dă în clocot, laşi 5 minute pe focul mic, potriveşti gustul cu sare şi piper, apoi adaugi untul.
4 Pui gnocchi în sos şi laşi 5-10 minute să se întrepătrundă aromele. Îi serveşti cu parmezan ras şi decoraţi cu frunze de busuioc.
Poftă bună!