Inele de calamar cu cartofi fierţi şi sos de usturoi
Ce spui de un prânz delicios, în care ingredientul principal să fie calamarul? Combină-l cu usturoi, legume şi cartofi natur şi obţii o masă săţioasă.
Ingrediente
- Apă
- frunze de dafin
- Cartofi (1 kg)
- Calmar (1 kg)
- Usturoi (3 căţei, 40 g)
- Sare, piper (după gust)
- Ceapa (50 g)
- Ardei roşu (50 g)
- Roşii decojite (50 g)
- Vin alb (1 cană, 200 ml)
- Ardei verde (50 g)
- Oregano (1 linguriţă, 5 mg)
- Ulei de măsline (3 linguri, 50 ml)
- boia de ardei roşu (1 linguriţă)
Mod de preparare
Spălaţi inelele de calamar. Într-o tigaie, gătiţi usturoiul şi ceapa în ulei. Asiguraţi-vă că usturoiul şi ceapa sunt tăiate fin.Când usturoiul începe să se rumenească, adăugaţi ardeii tăiaţi în bucăţi mici. Gatiti pana se inmoaie si lăsaţi să se îmbine aromele. Tăiaţi roşiile şi adăugaţi-le în tigaie. Când încep să se descompună, adăugaţi calmarul şi puneţi un capac pentru tigaie. Lăsaţi pe foc circa 10 minute.
Condimentează cu boia, sare şi piper. Adăugaţi şi frunza de dafin în amestec. Adăugaţi vinul şi apa (suficient din fiecare, astfel încât calmarul să fie complet acoperit). Ar trebui să fie moale pentru a muşca atunci când este gata.
Între timp, pune la fiert cartofii tăiaţi cuburi şi după ce sunt fierţi adăugaţi unt peste ei şi verdeaţă. Serviţi calamarul peste cartofi cu tot cu sosul de usturoi care s-a lăsat în tigaie. Gustul este desăvârşit. Opţional, puteţi prepara un sos de usturoi cu iaurt sau smântână şi puţin oregano.
Poftă bună!