Jambon în crustă aromată

1366037477 2726jambon jpeg

Ingrediente: 1 jambon, ½ kg sare grunjoasă, 20 de cuişoare parfumate, 3 linguri de muştar dulce, 50 ml sirop de coacăze sau mere, 2 foi de dafin, 1 morcov, 1 ceapă mare, 4 pere (pergamute), 2 buchete broccoli

Mod de preparare:Pregatire: 15 min Asteptare: 24h Coacere: 40 min Dificultate: medie

Jambonul întreg, bine spălat şi zvântat, îl înţepi adânc cu vârful unui cuţit, în mai multe locuri, apoi îl aşezi într-un lighean şi presari sarea grunjoasă. Laşi la rece 24 de ore ca să-şi ia sare cât este nevoie.

Îl speli apoi cu apă rece pentru a înlătura excesul de sare şi-l pui la fiert împreună cu ceapa, morcovul şi foile de dafin. Când carnea este bine pătrunsă, scoţi jambonul, îl zvânţi bine cu un prosop absorbant, îl înţepi cu cuişoarele parfumate pe toată suprafaţa, îl ungi cu siropul de fructe amestecat cu muştar, îl aşezi într-o tavă şi-l dai la cuptor. Din când în când, îl stropeşti cu sosul din tavă.

Când suprafaţa lui devine arămie, îl scoţi pe un platou cald şi îl aduci la masă tăiat felii, garnisit cu pere fierte în sos de zahăr brun şi bucheţele de broccoli fierte în apă cu sare.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg