Macaroane cu brânză în stil american:

1 51218810 macaroni and cheese 1x1 jpg jpeg

AŞa cum pentru noi macaroanele cu brânză de burduf şi slăninuţă,sunt nelipsite, aşa şi la americani reţeta de mac and cheese este emblematică. Îi fac în diverse combinaţii şi cu diverse ingrediente, dar doua lucruri sunt sfinte: sosul TREBUIE sa fie cremos şi sosul TREBUIE sa conţină brânza Cheddar.

50 grame  baghetă tăiată în cuburi mici,

3 linguri de unt, 350 grame paste scurte gen melcişori, un căţel de usturoi, o linguriţă de praf de muştar, 3 linguri de făină, 500 ml lapte integral, 250 grame brânză cheddar matură rasă

Mod de preparare macaroane cu brânză în stil american:

Încalzeşte cuptorul la 200°C. Pune bucăţile de baghetă pe o hârtie de copt, stropeşte-le cu o lingură de unt topit şi dă la cuptor timp de 6 minute până devin crocante după care le lasă deoparte.

     Fierbe pastele timp de 2 minute, mai putin decât timpul indicat pe ambalaj, după care le scurgem. Între timp, pune 2 linguri de unt într-o cratiţă la foc potrivit, adaugă usturoiul mărunţit şi linguriţa de praf de muştar englezesc, lăsăm un minut sa se călească împreună după care adaugă cele 3 linguri de făină albă. Căleşte totul un minut sau doua după care adaugă laptele treptat amestecând continuu cu un tel astfel încât sa obţinem un sos fără cocoloaşe. Fierbem timp de 5 minute amestecând mereu, pana se îngroaşă. Luam vasul de pe foc, punem brânza cheddar şi jumătate din parmezan; punem şi pastele si omogenizam totul după care transferă toată compoziţia într-un vas de yena, pune bucăţile de baghetă si deasupra presaram restul de parmezan ras. Dam la cuptor timp de 20 minute la 190°C pana devine aurie la suprafaţă.