Macrou la cuptor cu sos de lămâie şi vin
După zile întregi în care carnea de porc a fost "vedeta" meselor de sărbătoare, e timpul să încerci ceva mai uşor, precum peştele. O reţetă de macrou la cuptor, scăldat în sos de vin şi lămâie, alături de câteva legume delicioase, va fi perfectă pentru un prânz în familie. Se prepară uşor şi nu este nevoie de prea mult timp petrecut în bucătărie. Încearcă şi tu!
Ingrediente pentru macrou la cuptor cu sos de lămâie şi vin
- 4 peşti macrou (de preferat proaspeţi)
- 2 cepe
- 2 lămâi
- 50 ml de ulei
- foi de dafin
- 300 ml vin alb
- sare şi piper
- pătrunjel (opţional)
Mod de preparare macrou la cuptor cu sos de lămâie şi vin
Curăţă peştele bine, trece-l prin câteva jeturi de apă, iar apoi lasă-l să se scurgă. Într-o tavă de cuptor, tapetată cu puţin ulei, se aşează peştele, se asezonează cu sare, piper, foi de dafin, după ce care se stropeşte cu ulei, se adaugă vinul şi sucul de lămâie. Se bagă la cuptor, la foc mediu, timp de 60 de minute.
Separat, poţi prepara câteva legume, pe care să le adaugi în tavă, pentru a servi macroul în sos de vin cu garnitură cu tot. Taie o ceapă şi curăţă câtiva cartofi pe care să-i tai rondele. Adaugă-i lângă macrou şi când totul este gata, se serveşte preparatul cald.
Poftă bună!