Mâncare de mazăre servită cu crutoane
Acelaşi post, altă zi a săptămânii în care te întrebi ce ai mai putea găti. Astăzi venim cu o recomandare sănătoasă şi delicioasă deopotrivă: Mâncare de mazăre, cu legume, servita cu crutoane aromate.
Ingrediente pentru mâncare de mazăre servită cu crutoane
- 500 g mazăre boabe
- 200 ml supă de legume
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 roşii
- 2 ardei capia
- ulei
- sare şi piper
- crutoane
Mod de preparare mâncare de mazăre servită cu crutoane
Curăţă, spală şi taie mărunt ceapa, morcovii şi ardeii. Mai apoi, pune roşiile în apă opărită şi decojeşte-le.
Într-o tigaie cu ulei încins, căleşte bine legumele mărunţite şi roşiile decojite, asezonează cu sare şi piper după gust, iar când au început să se înmoaie, adaugă supa de legume.
Lasă pe foc până când dă în clocot, timp în care vei adăuga mazărea scursă bine. Va fierbe până când boabele de mazăre vor fi moi.
Poţi asezona cu verdeaţă proaspătă pentru un plus de gust.
Se serveşte cu crutoane. Poftă bună!