Orez chinezesc cu ou şi şuncă
Servit ca fel principal de sine stătător sau ca garnitură pentru un preparat cu carne, orezul chinezesc cu ou şi şuncă este un real deliciu. Dacă iubeşti mâncărurile cu sos, atunci este perfect pentru a sta lângă o vită cu legume şi bambus sau un pui chinezesc picant. Totul gătit, desigur, în stil asiatic. Desigur, poţi începe cu reţeta de orez.
Ingrediente pentru Orez chinezesc cu ou şi şuncă
- 100 g orez prefiert
- 2 ouă
- 100 g şuncă
- 30 g unt
- sare şi piper
Mod de preparare Orez chinezesc cu ou şi şuncă
Pune la fiert apă cu sare şi adaugă orezul. Ţine-l pe foc timp pe 15 minute, după care lasă-l la scurs într-o strecurătoare.
Între timp, bate oulăle bine, adaugă sare, piper. Şunca se taie bucăţele.
Într-o tigaie, pune untul la încins şi se adaugă şunca. După ce se căleşte puţin, se pun ouăle bătute. Când este gata, se mărunţeşte totul direct în tigaie, după care se adaugă orezul fiert şi se amestecă bine.
Se serveşte cald, ca preparat principal sau ca garnitură.
Poftă bună!