Orez simplu cu ciuperci
O combinaţie între pilaful românesc şi reţetele internaţionale de orez, acest preparat este numai bun de gătit în perioada postului. Ciupercile îi vor oferi o aromă delicioasă, aşa că nu te sfii să încerci reţeta!
Ingrediente pentru Orez simplu cu ciuperci
- 200 g orez cu bob lung
- 400 g ciuperci champingnon
- 500 ml supă de legume
- suc de roşii
- ulei
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare Orez simplu cu ciuperci
Pune într-o tigaie puţin ulei la încins, curăţă, spală şi taie ciupercile în patru şi adaugă-le la călit. Când încep să se înmoaie, adaugă orezul şi supa de legume. Amestecă bine, asezonează cu sare şi lasă la fiert până când orezul se umflă.
Când e aproape gata orezul, se adaugă sucul de roşii, 3-4 linguri şi se gustă din nou de sare. Mai lasă să dea puţin în clocot, apoi toacă pătrunjelul verde şi adaugă-l peste orez.
Se serveşte cald.
Poftă bună!