Papricaş de pui

1 papricas de pui jpg jpeg

Dacă nu ţii post sau obişnuieşti să o faci doar miercurea şi vinerea, atunci un papricaş de pui este numai bun de servit la masa de prânz. Reţeta se prepara rapid şi este delicioasă!

Ingrediente pentru Papricaş de pui

  • 300 g ciocănele de pui
  • 3 ouă
  • 50 g griş
  • 300 ml suc de roşii
  • 1 ceapă
  • 30 g unt
  • 100 g făină
  • usturoi
  • foi de dafin
  • ulei
  • sare şi piper

Mod de preparare pentru Papricaş de pui

Spală ciocanelele şi crestează-le bine (poţi folosi şi pulpe dezosate, după preferinţe). Adaugă peste ele condimente, apoi tăvăleşte-le prin făină şi pune-le la prăjit într-o tigaie în care ai pus ulei, dar şi un cub de unt pentru un plus de gust.

Separat, căleşte ceapa tăiată mărunt, adaugă usturoiul strivit şi sucul de roşii. Pune sare, piper şi 2-3 foi de dafin. Când începe să dea în clocot, adaugă pulpele prăjite şi adaugă 1 pahar cu apă sau supă de pui. 

Prepară găluştele din gălbenuşuri şi griş, alături de un praf de sare. Ai grijă să amesteci bine să nu rămână cocoloaşe. 

Foloseşte o lingură şi scufundă găluştele în sus. Lasă la fiert până când devin pufoase. 

Serveşte cu verdeaţă proaspătă! 

Poftă bună! 



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg