Papricaş de pui
Dacă nu ţii post sau obişnuieşti să o faci doar miercurea şi vinerea, atunci un papricaş de pui este numai bun de servit la masa de prânz. Reţeta se prepara rapid şi este delicioasă!
Ingrediente pentru Papricaş de pui
- 300 g ciocănele de pui
- 3 ouă
- 50 g griş
- 300 ml suc de roşii
- 1 ceapă
- 30 g unt
- 100 g făină
- usturoi
- foi de dafin
- ulei
- sare şi piper
Mod de preparare pentru Papricaş de pui
Spală ciocanelele şi crestează-le bine (poţi folosi şi pulpe dezosate, după preferinţe). Adaugă peste ele condimente, apoi tăvăleşte-le prin făină şi pune-le la prăjit într-o tigaie în care ai pus ulei, dar şi un cub de unt pentru un plus de gust.
Separat, căleşte ceapa tăiată mărunt, adaugă usturoiul strivit şi sucul de roşii. Pune sare, piper şi 2-3 foi de dafin. Când începe să dea în clocot, adaugă pulpele prăjite şi adaugă 1 pahar cu apă sau supă de pui.
Prepară găluştele din gălbenuşuri şi griş, alături de un praf de sare. Ai grijă să amesteci bine să nu rămână cocoloaşe.
Foloseşte o lingură şi scufundă găluştele în sus. Lasă la fiert până când devin pufoase.
Serveşte cu verdeaţă proaspătă!
Poftă bună!