Perişoare cu peşte
Ingrediente: 500 g file de peşte 1 cartof fiert 1 ceapă 1 ou 3 căţei de usturoi 50 g făină 1 legătură pătrunjel verde 1 legătură mărar sare piper pesmet 4 linguri pastă de tomate 3 căţei usturoi 2 linguri ulei 4 roşii potrivite
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 70 min Dificultate: mică
Dai prin maşina de tocat fileul de peşte şi cartoful fiert. Tai mărunt ceapa, zdrobeşti usturoiul şi le pui peste peşte şi cartof. Adaugi oul bătut, făina, verdeaţa tocată mărunt, o lingură de pesmet şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Modelezi chiftele rotunde, le dai prin pesmet şi le prăjeşti în ulei bine încins. Le scoţi pe hârtie absorbantă.
Desfaci pasta de tomate cu o cană cu apă. Tai usturoiul curăţat mărunt şi-l căleşti în uleiul încins. Torni pasta dizolvată, laşi să dea un clocot, condimentezi, după gust, cu sare şi piper. Aşezi chifteluţe le într-un vas termore zistent sau o tavă mai mică. Printre ele interca lezi jumătăţi de roşii sau felii dacă sunt mai mari. Torni sosul deasupra şi le introduci în cuptorul încins pentru 20-30 de minute.