Peşte cu orez şi legume
Ingrediente: 4 bucăţi macrou congelat, 200 g orez, 2 roşii, 2 ardei graşi coloraţi, 2 morcovi, 2 fire, pătrunjel, 1 ceapă, 2 linguri ulei, sare, piper, boia, oregano ,cimbru
Mod de preparare:Pregatire: 30 min Fierbere: 15 min Dificultate: mică
Speli peştele, îl condimentezi cu sare, piper, oregano şi cimbru şi îl pui în oala de gătit cu abur când apa din aceasta începe să fiarbă. Îl laşi aproximativ 15 minute, timp în care îl întorci pe ambele părţi. Dacă nu ai oală cu aburi, îl poţi fierbe.
Speli orezul bine, îl pui la fiert în apă cu sare şi când este fiert îl scurgi şi îl clăteşti sub jet de apă rece.
Cureţi şi tai cubuleţe ceapa, ardeii, roşiile şi morcovii. Pui într-o cratiţă ulei, adaugi legumele tăiate, le căleşti câteva minute şi apoi adaugi puţină apă. Laşi să fiarbă, la foc mic, până când acestea sunt pătrunse.
Serveşti peştele alături de orez, legume şi de sosul de la legume. Asezonezi cu pătrunjel verde tocat mărunt.
de la Alina Novoszelenszki, Sighetu-Marmaţiei