Piept de porc marinat

porc jpeg

Crăciunul bate la uşă cu desaga plină de bunătăţi şi de cadouri. Iată o sugestie de friptură de porc pentru masa de Sărbători. Inspiră-te şi găteşte pentru cei dragi.

4 porţii/Timp de preparare: 3h/Dificultate: medie

Ingrediente:

1 kg piept de porc

50 ml vin roşu

3 linguriţe sare

1 linguriţă piper negru măcinat

1 linguriţă boia dulce

1 linguriţă turmeric

5 căţei usturoi

salată de murături

Mod de preparare:

Speli carnea şi o usuci cu prosoape de hârtie, apoi o aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Peste ea torni vinul, apoi pui usturoiul pisat în prealabil, sarea, piperul şi deasupra presari boiaua dulce şi turmericul. Acoperi tava cu folie de aluminiu şi o dai la frigider peste noapte.

A doua zi scoţi vasul din frigider şi o laşi la temperatura camerei o oră. Ulterior, înveleşti carnea în folie de aluminiu şi o aşezi în tava în care ai turnat apă cât să acopere 2 cm din vas. Coci carnea 1,5-2 ore la 180 °C.

Serveşti friptura rece, cu o salată de murături.

FOTO: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg