Piftie cu legume

piftie legume jpeg

Piftia este nelipsită de pe masa de Sărbători a românilor. Vă prezentăm o variantă vegetariană, cu legume, ideală în post şi, de ce nu, de Sărbători.

Dificultate mică / Preparare: 40' / 4 porţii

Ingrediente

1 ceapă

3 morcovi

1 dovlecel

1 ardei gras roşu

½ ţelină

200 g porumb dulce din conservă

2 căţei usturoi

câteva fire pătrunjel

2 linguri ulei

3 pliculeţe de gelatină Vege-Gel

sare

piper roşu

salată

Mod de preparare:

Morcovii, dovlecelul, ardeiul, ţelina şi ceapa le tai cubuleţe şi le pui la fiert în 3 litri de apă până se înmoaie. Condimentezi cu sare şi piper. Strecori legumele şi laşi supa la răcit, apoi adaugi usturoiul pisat, pătrunjelul tocat şi gelatina.

Pui supa strecurată pe foc până dă într-un clocot. Aşezi legumele din supă în vase, adaugi şi porumbul, iar peste ele torni supa. Laşi să se răcească la temperatura camerei, apoi dai vasele la frigider 3-4 ore.

Serveşti piftia cu roşii tăiate sau cu orice fel de salată.

FOTO: Profimedia



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg