Piure de cartofi cu spanac, garnitură de post
Pe lângă clasicul piure de cartofi, consumat frecvent în perioada de post, o reţetă adaptată poate aduce un plus de savoare în farfuria ta. Ce zici de un piure de cartofi cu spanac?
Ingrediente pentru piure de cartofi cu spanac
- 1 kg cartofi
- 500 g spanac
- usturoi
- ulei de măsline
- sare
- pătrunjel verde
Mod de preparare piure de cartofi cu spanac
Cartofii se fierb cuburi, în apă cu sare, iar când sunt gata se sfărmână, ca şi cum ai face un piure normal.
Separat, se spală frunzele de spanac, se scurg bine şi se trag la tigaie, în ulei de măsline. Curăţă 2-3 căţei de usturoi, striveşte-i şi adaugă-i în tigaia cu spanacul.
Când piureul este gata, adaugă spanacul călit şi tocat mărunt. Toacă şi pătrunjelul şi adaugă-l în amestec. Piureul este gata.
Poftă bună!