Pizza cu avocado, reţetă vegană
Ai o dietă echilibrată, iar alimentele tale favorite sunt seminţele, avocado, fructele şi legumele în general? Desigur, acest lucru nu te va împiedica să te bucuri de pizza, indiferent de felul ei de preparare. Ce zici de o pizza savuroasă, cu multă mozzarella şi avocado? Iată reţeta!
Ingrediente pentru pizza cu avocado
- 2 avocado
- 180 g făină de migdale
- 60 g parmezan ras
- 80 g mozzarella
- 1 ou
- 2 linguri suc de lime
- ulei de măsline
- praf de copt
- 1 linguriţă fulgi de chili
- busuioc şi pătrunjel uscat
- sare şi piper
Mod de preparare pizza cu avocado
Începe prin a prepara aluatul de pizza. Într-un bol, amestecă făina de migdale cu o linguriţă de praf de copt şi parmezanul ras. Oul se amestecă bine cu jumătate de ceaşcă de apă, se adaugă 2-3 linguri de ulei de măsline şi un pic de busuioc uscat. Amestecul se încorporează în compoziţia cu făina. Frământă bine aluatul până când devine omogen.
Preîncălzeşte cuptorul la 200C. Foloseşte o tavă rotundă, pe care să o ungi în prealabil cu ulei. Intinde aluatul în tavă şi formează o margine. Bagă la cuptor timp de 15 minute.
Cât timp se coace blatul, taie fructele de avocado felii şi stropeşte-le cu zeama de la lime pentru a nu oxida. Când aluatul este copt, se scoate din cuptor, se adaugă mozzarella şi feliile de avoocado peste. Se condimentează cu sare şi piper după gust, apoi se presară fulgii de chili şi pătrunjelul uscat. Se poate adăuga şi oregano, după preferinţe.
Se lasă încă 3-4 minute în cuptor, cât să se înmoaie mozzareella. Se serveşte caldă!
Poftă bună!