«Poieniţa cu ciuperci»

1365601313 4483poienita 20cu 20ciuperci jpeg

Ingrediente: 2 conserve de ciuperci champignon întregi, 4 cartofi medii, 6 ouă, 250 g caşcaval, 1 piept de pui, 300 g maioneză, pătrunjel, mărar verde

Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 80 min Dificultate: medie

Fierbi cartofii şi ouăle după care le cureţi de coajă. Fierbi pieptul de pui şi îl laşi să se răcească. Aşezi într-un vas rotund, înalt şi drept, ciupercuţele cu picioruşele în sus. Pui ciuperci cât să, acopere fundul vasului. Deasupra ciu percilor aşezi un strat de pătrunjel amestecat cu, mărar tocate mărun, cât să nu se vadă ciupercile.

Peste mărar şi pătrunjel pui ouăle fierte date pe răzătoare astfel încât să nu se vadă verdeaţa. Peste ouă torni maioneză în strat foarte subţire, apoi razi un strat de cartofi, peste care pui puţină maioneză. Urmează un strat de caşcaval dat pe răzătoare pe care îl acoperi cu maioneză, iar la final adaugi un strat din piept de pui tăiat fâşii.

Laşi salata la frigider câteva ore înainte să o serveşti. Peste vasul cu salată aşezi un platou şi răstorni astfel încât salata să nu se împrăştie. Mai poţi pune la final două-trei buburuze făcute din jumătăţi de roşie.

Tatiana, Piteşti