Porc la tigaie, cu sos de vin şi roşii

1 porc cu sos de vin si rosii jpg jpeg

Carnea de porc este preferata meselor festive şi nu numai, iar această reţeta îţi va răsfăţa papilele gustative ţie şi celor dragi. Friptura de porc la tigaie, cu sos de vin şi roşii este ideală de servit la un prânz, alături de garnitură sau salată. Gustul de vin cu legume te va cuceri iremediabil. Încearcă şi tu, este uşor de preparat!

Ingrediente pentru Porc la tigaie, cu sos de vin şi roşii 

  •  800 g muşchi sau pulpă de porc
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 150 ml vin alb
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 2-3 roşii
  • sare şi piper

Mod de preparare Porc la tigaie, cu sos de vin şi roşii 

Carnea feliată se spală bine şi se condimentează cu sare şi piper. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins şi se prăjesc bucăţile pe ambele părţi, până sunt perfect rumenite. Se scot pe şervete de hârtie, pentru a fi îndepărtat excesul de ulei. 

În uleiul în care a fost prăjită carnea de porc se adaugă ceapă tăiată maunt şi usturoiul. Se lasă câteva minute la călit, iar peste se pune vinul şi puţină apă. Când dă în clocot, iar ceapa este moale, sosul de vin este gata, iar peste el se adaugă feliile de carne prăjite în prealabil, alături de ardeiul gras tăiat şi ardeiul iute. Se lasă la înăbuşit pentru ca aromene să se combine, timp de 15 minute. 

Între timp, roşiile se taie cuburi şi se pun şi ele peste friptură, pentru a finaliza sosul. Se adaugă sare şi piper după gust, iar după ce dă în clocot este gata. 

Se serveşte cu garnitura preferată. 

Poftă bună!