Pui la cuptor
Ingrediente: 1 pui, 4 linguri ulei de măsline, 4-5 cartofi mari, 1 conopidă mai mică (500-600 g), 1 ceapă mare, 200 g caşcaval, 300 g smântână, piper, sare
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 110 min Dificultate: mică
Pui într-o tavă uleiul de măsline şi ceapa tăiată julien. Puiul îl porţionezi, îl condimentezi cu sare şi piper şi îl aşezi în tavă.
Peste pui aşezi cartofii tăiaţi felii şi condimentezi din nou cu sare şi piper. Desfaci conopida bucheţele, o speli bine, o condimentezi şi pe ea, după care o aşezi peste cartofi şi carne. Adaugi o cană de apă, acoperi tava cu folie de aluminiu şi o in troduci la cuptor pentru 50 de minute. Iei folia de aluminiu, torni smântana pe toată suprafaţa şi presari caşcavalul ras. Mai laşi la cuptor 10 minute.