Reţetă de macrou cu roşii
Medicii nutriţionişti recomandă consumul de peşte de câteva ori pe săptămână, pentru un aport optim de Omega 3. Acesta este unul dintre motivele pentru care reţeta de macrou cu roşii trebuie să fie încercată cât mai repede. Un prânz săţios şi foarte simplu de preparat!
Ingrediente pentru macrou cu roşii
- 2 peşti proaspeţi (poate fi folosit şi macou congelat)
- 4 roşii
- 1 lămâie
- pătrunjel
- 50 g mălai
- ulei
- sare şi piper
Mod de preparare macrou cu roşii
Peşte trebuie spălat şi curăţat bine. Îndepărtează-i capul şi asezonează-l cu sare şi piper. Trece-l prin mălai şi pune-l la prăjit, întreg, într-o tigaie cu ulei.
Atenţie, este important să fie lăsat la foc mic pentru a se pătrunde. Dacă vrei să te asiguri că nu rămâne crud la mijloc, îl poţi tăia pe jumătate, pe lung.
Cât timp peştele se prăjeşte, roşiile se spală şi se taie felii. Când este gata, macroul se scoate pe o farfurie cu şervete de hârtie, care să absoarbă surplusul de ulei. Peştele se serveşte cu roşiile crude, cu lămâie şi cu verdeaţa proaspătă.
Poftă bună!