Reţetă simplă de pui cu cartofi la cuptor
Dacă vrei să găteşti ceva rapid, gustos şi ieftin atunci trebuie să încerci această reţetă simplă de pui cu cartofi la cuptor.
Această combinaţie este super simplă şi apreciată de o mulţime de oameni, motiv pentru care şi tu o vei îndrăgi. În plus, n-ai nevoie de mult timp pentru a o prepara.
Ingrediente necesare pentru reţetă simplă de pui cu cartofi la cuptor:
- un kilogram de cartofi
- un kilogram de pulpe de pui sau piept de pui, după preferinţe
- două cepe mari
- şase căţei de usturoi
- ulei
- sare şi piper, după gust
- mărar, oregano, pătrunjel, boia, după gust
Mod de preparare:
Pune cuptorul la preîncălzit la 180 de grade, iar între timp pregăteşte mâncarea.
Spală şi curăţă cartofii, după care fierbe-i timp de cinci minute. Taie-i cubuleţe şi pune-i într-o tavă în care ai aşezat o hârtie de copt.
Pune printre ei pulpele de pui crestate şi spălate bine, iar apoi adaugă printre ele ceapa tăiată julien şi căţeii de usturoi, la fel, mărunţiţi.
Stropeşte totul cu ulei şi presară condimentele preferate, după gust. Poţi să adaugi şi puţină apă, dacă vrei să nu iasă mâncarea uscată.
Citeşte şi: Zacuscă de vinete
Lasă totul la cuptor timp de 20 de minute, iar apoi, când a expirat timpul, întoarce pulpele şi mai las-o la cuptor până se rumenesc pulpele.
Serveşte preparatul cu salată de varză sau de murături. Poftă bună!
Extra tips: Poţi să adaugi legumele preferate, precum ardei capia, broccoli ori orice altceva ai chef.