Risotto de ciuperci şi spanac
Risotto este unul dintre cele mai clasice şi mai versatile mâncăruri, în special în bucătăria italiană. Pentru a găti un risotto delicios, ai nevoie doar de orez, vin şi multă creativitate. Ciupercile, smântâna şi produsele lactate (în special brânza şi untul) fac ca acest fel de mâncare să fie cu adevărat cremos.
Ingrediente Risotto de ciuperci şi spanac
- 1 cană de orez
- 1 ceapă mică
- Sare şi piper (după gust)
- Vin alb (după gust)
- 2 linguri de unt
- 3 linguri de ulei de măsline
- 1 pachet de frunze de spanac
- 1 cutie de bulion de legume
- 10 ciuperci mari
Mod de preparare Risotto de ciuperci şi spanac
Pune câteva linguri de ulei de măsline într-o tigaie, în care vei căli ceapa. După ce se rumeneşte, adaugă orezul spălat, adaugă sare şi piper după gust şi începe să adaugi treptat vinul. Lasă să se evapore timp de 5 minute, apoi adaugă bulionul şi puţină apă. Lasă la fiert, la foc mic.
Într-o altă tigaie, adaugă ciupercile felii şi spanacul tocat, alături de o lingură de ulei de măsline şi bucăţile de unt şi lăsaţi la călit. Adăugaţi totul peste orez când acesta este suficient de fiert.
În cele din urmă, serviţi cu parmezan (sau cu orice brânză doriţi).
Poftă bună!