Ruladă de curcan în bacon

1366033233 9374rulada 20de 20bacon jpeg

Ingrediente: 500 g piept de curcan, 300 bacon feliat, 1 ceapă mică, 250 g prune uscate (fără sâmburi), 200 g dovleac de plăcintă, 1 lingură miere, 2 linguri ulei de măsline, 1 praf de chili, 500 ml supă de pasăre strecurată, 200 ml vin alb sec, cimbru uscat, sare, piper

Mod de preparare:Numar porţii: 6 Timp de preparare: 1h 40 min Dificultate: mică

Tai pieptul de curcan în două, pe orizontală, fără a despărţi de tot cele două bucăţi de carne. Le desfaci într-o singură felie dreptunghiulară, pe care o baţi puţin cu ciocanul de şniţele, o condimentezi cu sare, piper şi cimbru, după gust, o împachetezi şi o laşi la frigider circa 30 de minute. Separat, speli prunele în apă călduţă, le clă teşti cu apă rece şi le laşi la în muiat circa 30 de minute.

Între timp, cureţi o felie de dovleac de coajă, o tai cubuleţe şi o fierbi în apă. Strecori dovleacul fiert, păstrezi câteva cubuleţe deoparte (pentru garnisit) şi restul le toci mărunt sau le presezi. Toci ceapa mărunt, o căleşti într-o lingură de ulei, adaugi prunele scurse de apă şi tăiate bucăţele mici. Căleşti totul 2-3 minute, apoi iei vasul deoparte de pe foc. Când se răceşte bine, adaugi dovleacul, mierea, chili, sare, piper, după gust, şi amesteci.

Aşezi bucata de carne pe planşetă, întinzi peste ea umplutura preparată şi rulezi strâns. Înfăşori rulada în felii de bacon şi o aşezi într-o tavă potrivită. Torni supa şi vinul în tavă, apoi o introduci în cuptor pentru circa o oră, la foc potrivit, până se rumeneşte frumos deasupra. O serveşti tăiată felii, garnisită cu cubuleţele de dovleac păstrate şi rumenite în tigaie.