Ruladă din carne tocată şi legume
Preparate sub formă de rulade cu diferite umpluturi sau ca atare, însoţite de garnituri rafinate ori doar de murături, fripturile fac deliciul meselor de sărbătoare.
Dificultate medie/Preparare: 1 h/1 tavă
Ingrediente:
700 g carne tocată de porc şi vită
2 ouă
2 linguri pesmet
½ dovlecel
1 ardei gras roşu
1 roşie
3 căţei usturoi
1 ceapă
sare, piper
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu ouăle şi cu pesmetul. Tai legumele şi le adaugi în amestecul de carne. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.
Tapetezi cu hârtie de copt o tavă de chec în care aranjezi amestecul de carne tocată. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 170 °C, 45-50 de minute. Laşi rulada să se răcească, apoi o feliezi şi o aranjezi pe un platou.
FOTO: Profimedia