Ruladă exotică din pulpă de porc

1366042989 0278ruladaexotica jpeg

Ingrediente: 500 g pulpă de porc, 150 g caise uscate, 100 g prune uscate, 100 g smochine proaspete sau uscate, 100 g stafide galbene, 100 g nuci, 100 g alune, 200 ml vin alb dulce, 50 ml coniac, sare, piper

Mod de preparare:Pregatire: 45 min Coacere: 60 min Dificultate: medie

Întinzi carnea pe o planşetă, o baţi uşor cu ciocanul de şniţele doar pentru a o netezi, fără a o subţia şi o presari cu sare şi piper, după gust. Rulezi şi o pui la rece timp de 20 de minute pentru a se condimenta.

Între timp, pui la înmuiat caisele, prunele, smochinele în apă călduţă şi stafidele în coniac.

Cureţi de coajă nucile şi alunele şi le sfărâmi sau le tai bucăţi mari. Scoţi carnea din frigider, o întinzi din nou pe planşetă şi aşezi pe una din laturi, în lungul ei, fructele bine scurse.

Rulezi carnea şi o legi cu aţă ca să nu se desfacă în timpul preparării. Ruloul obţinut îl aşezi într-o tavă, adaugi zeama în care s-au hidratat fructele, vinul şi coniacul, eventual fructele rămase, apoi dai la cuptor pentru o oră. Din timp în timp, stropeşti cu sosul din tavă. O scoţi când e frumos rumenită şi o aduci la masă tăiată felii şi garnisită cu fructe.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg