Rulouri din cotlet de porc
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc, 250 g caşcaval, 1 pahar ciuperci de pădure (hribi) mărunţite şi călite, 1 ardei mare roşu, sare, piper, cimbru, salvie, unt
Mod de preparare:Număr porţii: 4 Timp de preparare: 90 min Dificultate: medie
Tai carnea de porc felii şi o baţi ca pentru şniţele, dar mai subţiri. Bucăţile trebuie să fie cât mai întinse. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pe ambele părţi. Tai caşcavalul şi ardeiul, pe lung, beţişoare groase de un deget. Aşezi pe bucăţile de carne câte un beţişor de caşcaval şi unul de ardei. Adaugi pe lungimea acestora puţine ciuperci călite în prealabil. Se poate pune şi pastramă de porc tăiată fâşii foarte subţiri, dar nu este neapărat necesar.
Rulezi cu grijă şi cât mai strâns. La capete le închizi ca sarmalele. Le presari cu cimbru şi salvie, după gust. Aşezi rulourile în tava unsă cu unt, le stropeşti cu ulei şi adaugi apă până la jumătatea lor. Le introduci la cuptor, la început la foc mai mic, ca să se pătrundă carnea, şi apoi la foc mai mare, pentru a se rumeni.
Laura, Tg. Lăpuş