Somon la cuptor, umplut cu roşii şi brânză feta
Ai poftă de peşte la cuptor şi alegi să prepari somon? Uită de reţeta clasică şi încearcă somonul umplut cu roşii şi brânză feta, un preparat cu un gust excepţional. Amestecul de arome îţi va răsfăţa papilele gustative. Reţeta se face foarte simplu şi nu necesită foarte mult timp petrecut în bucătărie.
Ingrediente pentru Somon la cuptor, umplut cu roşii şi brânză feta
- 2 file-uri medii de somon
- 1 lingură ulei de măsline
- 25 g roşii uscate
- busuioc proaspăt
- 120 g brânză feta
- sare şi piper
Mod de preparare Somon la cuptor, umplut cu roşii şi brânză feta
Într-o tigaie pune uleiul la încins şi căleşte roşiile uscate. Adaugă busuiocul tocat, iar după ce se călesc ingredientele, adaugă brânza feta pe care ai sfărâmat-o cu o furculită. Amestecă bine şi asezonează cu sare şi piper.
Spală bucăţile de somon şi crestează-le pe mijloc, astfel încât să faci loc pentru a le umple. Foloseşte o linguriţă şi umple cu amestecul cu brânză obţinut. Pune bucăţile pe tava unsă cu puţin ulei şi bagă totul la cuptorul încălzit în prealabil. Lasă la copt aproximativ 30 de minunute, până când peştele este gata.
Se serveşte cald, cu garnitura preferată sau cu o salată.
Poftă bună!