Ţelină cu cartofi
Banala rădăcină de ţelină este foarte versatilă şi poate fi folosită în numeroase reţete. Vă prezentăm un preparat cald şi săţios, ideal pentru zilele de iarnă.
1 tavă/1h 30’/Dificultate medie
Ingrediente:
2 ţeline
2 antricoate de viţel
4 cartofi
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
1-2 linguri ulei
1 lingură unt
1 ½ cană supă de legume
1 lingură de pătrunjel tăiat fin
sare, piper după gust
Mod de preparare:
Speli carnea şi o usuci. Pui într-o tigaie uleiul şi untul, apoi o rumeneşti pe ambele părţi, o scoţi, o laşi deoparte câteva minute, apoi o dai cu sare şi o tai pe lungime. În acelaşi ulei căleşti uşor ceapa tăiată rondele, apoi o scoţi.
Speli şi cureţi cartofii şi ţelina, apoi le tai feliuţe rotunde. Mărunţeşti usturoiul şi îl împrăştii într-un vas termorezistent. Aranjezi un strat de cartofi, unul de ceapă, unul de ţelină, carnea şi tot aşa până când termini ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de cartofi. Torni uleiul în care ai pregătit carnea, apoi supa, sare şi piper, după gust, acoperi tava cu hârtie de copt, pe care o umezeşti în prealabil, şi o dai la cuptorul încins 45-50 de minute. Dai hârtia deoparte şi mai ţii până când se rumenesc cartofii. Presari pătrunjelul şi serveşti.
FOTO: Profimedia