Tocăniţă de curcan cu ciuperci

1365772385 2918tocanita 20de 20curcan jpeg

Ingrediente: 800 g piept de curcan, 800 g ciuperci, 6 roşii sau câteva linguri de bulion concentrat, 2 cepe, 3-4 căţei de usturoi, 2-3 linguri ulei de măsline, sare, piper alb

Mod de preparare:Pieptul de curcan îl speli şi-l ştergi bine. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi-l tai fâşii sau cubuleţe. Ceapa şi usturoiul le tai rondele. Încingi uleiul, căleşti fâşiile de curcan câteva minute şi apoi adaugi ceapa împreună cu usturoiul şi mai laşi pe foc 2-3 minute. Adaugi peste curcan jumătate din ciuperci spălate şi tăiate felii, câteva linguri de apă şi le laşi cinci minute. Pui şi restul de ciuperci tăiate felii şi laşi la călit până se înmoaie.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le zdrobeşti cu blenderul şi le adaugi peste ciuperci. Potriveşti gustul de sare şi piper şi introduci cratiţa în cuptorul preîncălzit până scade puţin sosul. Serveşti tocăniţa alături de o porţie de mămăligă.

De la Simona Andreea Negoiţă, Bucureşti



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg