Varză călită cu carne
Miros îmbietor, un gust de excepţie şi un prânz pe săturate, asta te aşteaptă dacă alegi să urmezi recomandarea noastră şi să găteşti această reţetă de varză călită cu carne. E un real deliciu culinar!
Ingrediente Varză călită cu carne
- 200 g cârnaţi semiafumaţi
- 250 g carne de porc dezosată
- 150 g bacon 1-2 linguri ulei
- 1 kg varză murată
- 3 linguri bulion
- 2 cepe
- 3 căţei usturoi feliat
- 1 morcov ras
- 200 ml vin roşu
- verdeaţă
Mod de preparare Varză călită cu carne
1. Tai varza şi o storci. Separat, într-o tigaie rumeneşti baconul feliat şi îl dai deoparte. În grăsimea rămasă torni uleiul, pui carnea tăiată cuburi şi o rumeneşti pe toate părţile, o scoţi, adaugi cârnaţii feliaţi, îi prăjeşti şi îi aşezi lângă carne şi bacon. Tai ceapa mărunt şi o căleşti până devine translucidă, adaugi usturoiul şi morcovul. Ţii până scade zeama, apoi amesteci toate ingredientele cu varza, adaugi bulionul şi torni vinul.
2 Dai vasul acoperit la cuptorul încins, aproximativ 2 ore. Dacă este nevoie, mai torni apă. Serveşti mâncarea cu deocrată cu verdeaţa preferată.