Zucchini umplut cu pui în stil grecesc

zucchini jpeg

Ingrediente

3 zucchini tăiaţi pe lungime

2 linguri de ulei de măsline extra virgin

Jumătate de ceapă tocată mărunt

2 căţei de usturoi tocaţi mărunt

Un piept de pui fiert şi mărunţit

O linguriţă de oregano uscat

Sare

Piper

420 g năut

100 g roşii cherry tocate

100 g măsline kalamata fără sâmburi

250 g brânză feta mărunţită

Jumătate de lămâie

150 g castravete tocate mărunt

Mărar proaspăt

Înainte de a te apuca de treabă, preîncălzeşte cuptorul la 170° Celsius. Zucchini se scobesc în interior. Ce scoteţi din ei, puneţi într-un bol. Jumătăţile de zucchini îi stropiţi cu sare, ulei de măsline şi piper şi îi daţi la cuptor pentru 12-15 minute.

Într-o tigaie sufiecient de adâncă puneţi nişte ulei de măsline şi lăsaţi-l să se încingă. Se pune apoi ceapa şi se lasă 5 minute, apoi restul de zucchini pentru încă 2 minute. Puneţi puiul, năutul, măslinele şi roşiile şi amestecaţi. Lăsaţi pe foc alte 5 minute.

Amestecul se foloseşte pentru a umple zucchini. Deasupra se pune brânză feta. Se mai dau la cuptor încă 10 minute, până se topeşte brânza. Serviţi-I cu lămâie stoarsă, garnisiţi cu mărar proaspăt şi castravete.