Ficat cu ceapă

2 shutterstock 592770104 jpg jpeg

Ficatul este o sursă excelentă de nutrimente, iar cel de vită este considerat cel mai sănătos. 100 g de ficat gătit conţin 27 g de proteine şi cantităţi importante de fier, zinc, cupru, seleniu, precum şi vitaminele B 6 şi B 12.

Ingrediente

  • 800 g ficat de porc sau vită
  • 500 ml lapte
  • 4 cepe
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml vin sec
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ½ legătură pătrunjel

Speli ficatul, îl cureţi de pieliţe, îl tai în felii potrivite, pe care le pui într-un castron cu lapte, 2-3 ore.

Le scurgi şi le rumeneşti pe ambele părţi într-o tigaie adâncă, în care ai încălzit în prealabil uleiul. Cureţi şi speli cepele, le tai julien şi le adaugi peste ficat. Dai focul mic, torni vinul acoperi cu un capac şi laşi ingredientele să fiarbă 20-25 de minute.

Dizolvi pasta de tomate în puţină apă. O torni în tigaie, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi pe foc până se îngroaşă sosul. La final, presari pătrunjel proaspăt tocat.

FOTO: SHUTTERSTOCK