Ficăţei de pui în sos de roşii

2 shutterstock 1716966325 jpg jpeg

Se prepară uşor şi au un gust foarte bun. Încearcă şi tu reţeta de ficăţei de pui în sos de roşii pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente

500 g ficăţei de pui

1 ceapă, tocată

1 morcov mic, ras

500 g roşii coapte

1 lingură vin alb

1/2 linguriţă praf de usturoi granulat

cimbru uscat, după gust

2-3 linguri măsline verzi, opţional

200 ml lapte

100 ml apă

ulei

pătrunjel

sare şi piper

Mod de preparare

Speli şi cureţi bucăţile de ficat. Le pui în lapte, la rece, aproximativ 20-30 de minute. Căleşti ceapa într-o tigaie, în puţin ulei. Adaugi ficatul scurs bine. Amesteci până se rumeneşte. Combini cu roşiile decojite şi curăţate de seminţe, tăiate cubuleţe, morcovul, usturoiul granulat, vinul, cimbrul şi apa.

Laşi să fiarbă la foc mic, până scade sosul. Adaugi măsline, dacă vrei.  Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Serveşti cu pătrunjel proaspăt tocat.