O reţetă delicioase de foitaj proaspăt şi crocant cu caise pe care să o faci ori de câte ori ai poftă de un desert cu fructe. Poţi încerca reţeta cu tot felul de fructe, precum piersici, prune sau cireşe.

Ingrediente:

1 pachet de foitaj
1 cană de apă
40 de caise
5 linguri zahăr
3 linguri amidon
100 g unt
1 esenţă vanilie

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 200 de grade şi pune la fiert apa cu zahărul cât să se facă un sirop. Adaugă caisele tăiate în sferturi şi amidonul, apoi esenţa de vanilie.

Desfă o foaie de foitaj şi taie-o în pătrăţele. Pe o tavă cu hârtie de copt pune pătrăţelele şi câte o lingură din amestecul cu caise apoi adu cele patru colţuri împreună şi unge cu unt topit. Dă la cuptor pentru 30 de minute, lasă să se răcească şi serveşte. 

Loading...