Ai găsit în frigider câteva bucăţi de cârnaţi, dar nu ai chef să-i prăjeşti? Fă un aluat simplu, toarnă-l peste cârnaţi şi bagă la cuptor. Astfel obţii cei mai buni cârnaţi în aluat. Pentru mai multă savoare, poţi presăra peste aluat şi puţin caşcaval ras. Serveşte cârnaţii în aluat cu murături sau cu o salată de legume de sezon.

Cârnaţi în aluat - Ai nevoie de

4 ouă
500 g cârnaţi
300 g făină
500 ml lapte
1 lingură ulei
sare
1 praf de copt
câteva crenguţe de rozmarin
puţin unt

Cârnaţi în aluat - Mod de preparare

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile bine cu puţină sare. Baţi laptele cu gălbenuşurile. Torni făina în ploaie şi baţi în continuare. Adaugi praful de copt, uleiul, apoi albuşurile bătute. Aluatul obţinut trebuie să fie puţin mai gros decât cel de clătite.
pasul 1

Tai cârnăciorii în bucăţi mici şi îi crestezi la capete. Ungi o tavă cu puţin unt şi încingi cuptorul.
pasul 2

Bagi tava unsă la cuptor şi pui cârnăciorii în ea. Laşi la foc mic câteva minute.
pasul 3

Torni aluatul obţinut peste cârnaţi, pui câteva crenguţe de rozmarin şi bagi iar la cuptor. Laşi până când aluatul devine arămiu pe margini.
pasul 4

Loading...