Dacă urmezi paşii acestei reţete, vei obţine un chec desoebit de care pur şi simplu te vei îndrăgosti.

Ingrediente

5 ouă
1 ½ cană zahăr pudră
100 g unt
1 cană lapte
2 căni făină
3 linguri cacao
esenţă de vanilie
100 g fulgi de cocos
1 pliculeţ praf de copt
2 piersici

Pentru glazură

200 g ciocolată menaj
100 ml lapte
1 lingură miere
1 lingură zahăr
2 linguri unt
esenţă de rom

Pentru ornat

1 piersică
100 g ciocolată albă

Cum se prepară

Pasul 1

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu o cană de zahăr. Untul se mixează cu 1/2 cană de zahăr până devine cremos, se încorporează gălbenuşruile şi se pune esenţa de vanilie.
IF91751

Pasul 2

Într-un castron mai mare se amestecă albuşurile cu crema de unt şi de gălbenuşuri şi se adaugă fulgii de cocos. Făina se amestecă cu cacaua şi cu praful de copt şi se încorporează în compoziţia de ou. Se adaugă laptele, amestecând uşor. Se curăţă piersicile şi se taie cubuleţe.
IF91756

Pasul 3

În două forme unse şi tapetate cu hârtie de copt se toarnă un strat de compoziţie, apoi cubuleţe de piersici, alt strat de cocă şi la final cubuleţe de piersici. Se introduc formele la cuptor pentru 45 de minute, la foc mic.
IF91759

Pasul 4

Ciocolata rasă şi restul de ingrediente de la glazură se pun pe aburi şi se fierb 5 minute, până amestecul devine cremos. Glazura se toarnă călduţă pe checuri. Se ornează cu ciocolată albă şi felii de piersică.
IF91766

sursa foto: Image Food

Loading...