Se pare că deliciosul pandişpan, „pan di spagna'“ sau „pâinea Spaniei“, a fost inventat încă de pe vremea inchiziţiei. Dacă vrei să te răsfeţi şi să-i delectezi şi pe cei din jurul tău, prepară acest desert spectaculos cu gust divin.

Ingrediente

5 ouă
250 g făină
250 g zahăr pudră
zeama şi coaja de la 1 lămâie
200 g unt
100 g stafide
1 linguriţă praf de copt
1 praf sare
ulei, pentru uns tava
rom

Pentru glazură
300 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
1 esenţă vanilie
apă
100 g alune nesărate, zdrobite

Mod de preparare

Separi albu­­şurile de gălbe­nuşuri. Cerni făina şi o amesteci cu praful de copt şi cu sarea. Pui stafidele la înmuiat în rom.
pasul 1

Mixezi untul cu jumătate din cantitatea de zahăr şi adaugi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând continuu. Torni zeama şi presari coaja de lămâie, apoi adaugi făina şi amesteci bine.
pasul 2

Baţi albuşurile spumă tare cu restul de zahăr, le încorporezi în aluat împreună cu stafidele şi amesteci uşor, de jos în sus, cu o spatulă. Ungi o formă rotundă cu ulei, torni aluatul şi îl coci până când trece testul scobitorii. Îl laşi la răcorit.
pasul 3

Răstorni zahărul într-un bol, apoi adaugi zeama de lămâie şi esenţa de vanilie. Torni, în fir subţire, apă, amestecând cu un tel până când obţii o cremă care se poate întinde uşor. O pui peste pandişpan, presari alunele zdrobite şi dai la frigider 2 ore.
pasul 4

Loading...