Pregăteşte cea mai bună ruladă de vită, urmând paşii de mai jos.

Ingrediente

4 felii vrăbioare de vită
2 linguri muştar iute
1 ceapă albă
2 castraveţi acri
1 linguriţă rozmarin

Pentru sos

1 morcov
1 ardei gras
1 lingură bulion
2 foi de dafin
1 roşie conservată în bulion
1/2 rădăcină de ţelină (sau păstârnac)
1 pahar vin alb sec
ulei pentru prăjit
smântână pentru servit

Mod de preparare

Se unge fiecare felie de carne cu muştar, se pune ceapă tăiată peştişori, se presară puţin rozmarin şi se aşază câte două bucăţi de castravete.

Se rulează cât se poate de strâns.

Se prinde fiecare ruladă cu scobitoare.
Guliver_StockFood_SF041868

Se pun rulourile la prajit in tigaie cu puţin ulei până se rumenesc bine.

După ce s-au rumenit pe toate părţile, se pun legumele tăiate bastonaşe cât mai fine. După ce s-au înmuiat legumele, se adaugă roşia curăţată de pieliţă, bulionul
desfăcut în apă şi vinul. Se lasă la fiert şi când sunt aproape gata se adaugă foaia de dafin şi se mai lasă un clocot. Ruladele se servesc cu smântână.

sursa foto: Guliver/StockFood

Loading...