Somonul, în special cel sălbatic, este unul dintre cei mai gustoşi peşti. Prepară-l simplu, la grătar, pentru a simţi din plin gustul său inconfundabil.

 

Ingrediente

600 g file de somon, fără piele

2 linguri sos de soia

1 lingură ulei de măsline

sare

piper

Pentru sos:

zeama de la 1 lămâie

2 linguri ulei de măsline

2 căţei de usturoi

½ legătură pătrunjel verde

½ ardei iute verde, opţional

sare

piper

 

Speli fileul de somon, îl usuci, apoi îl tai în bucăţi de mărime potrivită. Amesteci sosul de soia cu uleiul, sare şi piper, după gust, şi ungi bucăţile de somon. Le înfigi pe beţe de frigărui şi le ţii pe grătar 2 minute pe fiecare parte.

Pentru sos, feliezi subţire căţeii de usturoi, tai fin pătrunjelul şi, dacă doreşti, ardeiul iute. Le pui într-un bol, adaugi uleiul, zeama de lămâie, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi omogenizezi.

Serveşti frigăruile de somon cu sos şi cu o garnitură de orez fiert simplu.

FOTO Shutterstock

 

Loading...