Friptură de iepure cu măsline şi ciuperci

friptura iepure jpeg

Carnea de iepure este o carne slabă şi bogată în proteine, folosită destul de rar în bucătăria românească. Pentru această fripturp de iepure cu măsline şi ciuperci marinează carnea cu o noapte înainte de a o prepara. Găteşte-o la o temperatură medie, pentru a nu-i distruge nutrienţii.

Friptură de iepure cu măsline şi ciuperci - Ingrediente (4 porţii)

4 pulpe de iepure 400 g ciuperci proaspete 2 cepe potrivite 1 legătură de pătrunjel verde 4 linguri ulei 100 ml vin roşu 200 g măsline verzi boia dulce sare piper

Friptură de iepure cu măsline şi ciuperci - Mod de preparare

Cureţi bine pulpele de iepure, le pudrezi cu sare, piper, le freci cu boia şi le dai la cuptor într-o tavă unsă cu ulei. Laşi să se rumenească pe ambele părţi circa 15 minute şi le scoţi din tavă. În grăsimea din tavă, căleşti ceapa tocată mărunt, ciupercile şi pătrunjelul mărunţit. Adaugi măslinele verzi. Aşezi deasupra pulpele, adaugi, din când în când, câte puţin vin, alternând cu apă, şi laşi să fiarbă, la cuptor, până când iepurele este bine pătruns. Serveşti totul cald.