Friptură de porc aromată, reţeta Michael Pascale

1 clipboard01 jpg jpeg

Michael Pascale, unul dintre cei mai talentaţi tineri chefi şi câştigător al concursului culinar „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor“, a iubit dintotdeauna bucătăria. Tânărul a avut şansa să înveţe de la unii dintre cei mai mari chefi ai lumii: francezii Stephane Carbone, Daniel Terry, Claude Giraud şi Guy Savoy. Iubeşte din suflet arta culinară şi simplitatea în bucătărie, iar reţeta pe care ne-a împărtăşit-o este simplă si savuroasă.

Ingrediente

  • 500 g piept de porc
  • 2 l apă 
  • 2 cepe
  • 1 căpăţână usturoi
  • 2 cm ghimbir
  • 300 g de morcovi
  • sare, piper, după gust
  • 50 g unt

Pui la fiert, o oră şi jumătate, pieptul de porc în apă cu ceapă, usturoi, ghimbir şi morcovi. Potriveşti gustul de sare şi piper. Scoţi carnea, dai legumele deoparte şi păstrezi zeama.

Frigi carnea pe toate părţile, până devine aurie şi crocantă. Separat, mixezi legumele calde cu blenderul vertical. Torni din zeama în care au fiert atât cât vrei să fie piureul de gros. Pui în el 50 g de unt până când piureul devine onctuos.

Serveşti carnea împreună cu piureul.