Inspiră-te din reţetele nostre pentru mesele tale de Sărbători. Încearcă friptura de porc picantă, pe care o serveşti cu varză călită şi cartofi zdrobiţi.

Ingrediente
1 kg carne de porc macră
100 ml vin roşu
100 ml supă de legume
500 ml sos de roşii
1 ardei iute
6 căţei usturoi zdrobiţi
1 linguriţă boia iute
1 linguriţă boia dulce
1-2 linguri ulei
sare
½ linguriţă piper proaspăt măcinat
varză călită
cartofi zdrobiţi

Mod de preparare - Friptură de porc picantă

Speli carnea şi o usuci. Amesteci boiaua cu piperul, cu sosul de roşii, cu usturoiul şi cu sare, după gust şi ungi carnea pe toate părţile. O aşezi într-o tavă unsă cu ulei, torni vinul şi supa, presari ardeiul iute fără seminţe şi mărunţit, acoperi tava cu folie şi o dai la cuptorul încins.

După o oră, dai folia deoparte şi o ungi din când în când cu sosul din tavă. O ţii în cuptor până când carnea este fragedă şi rumenită. Serveşti friptura alături de varză şi de cartofi, după gust, stropită cu sosul din tavă.

Loading...