Pentru o masă deosebită cu musafiri la fel de speciali am pregătit această friptură de vită cu fasole verde.

Ingrediente

1 kg muşchi de vită
1 kg fasole verde
100 g caşcaval
sare
1 căpăţână usturoi
400 ml vin roşu sec
1 ceapă
piper
2-3 linguri ulei

Mod de preparare

Cureţi usturoiul, îl zdrobeşti şi freci muşchiul de vită cu el. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui muşchiul la cuptor împreună cu vinul. Îl ţii la foc mic până scade sosul, iar furculiţa intră cu uşurinţă în carne. Cu 10-15 minute înainte de a-l scoate presari caşcavalul ras. Tai ceapa julien şi o căleşti în ulei până devine uşor sticloasă. Adaugi fasolea verde şi o sotezi 10 minute. Serveşti friptura alături de garnitura de fasole verde.

Loading...