Friptură de vită cu măsline

friptura de vita cu masline jpeg

Dacă vrei o friptură de vită cu mîăsline reuşită, gustoasă şi lăudată de toată lumea, e musai să pui în cratiţă sau tavă şi puţin vin alb. Friptura va fi astfel mai aromată şi te va îmbia să vii la masă numaidecât.

Friptură de vită cu măsline - Ingrediente (4 porţii)

4 felii antricot vită 2 cepe 6 roşii din bulion 4 căţei de usturoi 10 măsline mari 1 jumătate de pahar cu vin alb sare piper ulei

Friptură de vită cu măsline - Cum se prepară

Sărezi, piperezi feliile de antricot şi le pui la prăjit într-o tigaie încinsă cu ulei. Le întorci pe ambele părţi pentru a se rumeni uniform. Într-un ceaun cu ulei pui ceapa tăiată mărunt şi o laşi un pic să se călească. Adaugi roşiile date prin blender. După 30 de minute, pui carnea, usturoiul pisat, măslinele şi vinul. Le laşi pe foc până mai scade zeama şi rămâne un sos mai gros.