Fursecuri cu gem şi ciocolată (Jaffa)

2 shutterstock 1430501018 jpg jpeg

Ce poate fi mai bun ca gustare lângă o ceaşcă de cafea decât un fursec aromat? În loc să încerci variantele din comerţ, poţi prepara acasă aceste fursecuri Jaffa.

  • 2 ouă
  • 50 g zahăr tos
  • ½ linguriţă esenţă de vanilie
  • 60 g făină
  • 200 g zmeură congelată
  • 50 g zahăr tos
  • 5 g gelatină incoloră
  • 130 g ciocolată, pentru glazură

Pentru umplutură, pui zahărul cu zmeura într-o cratiţă pe foc şi laşi să fiarbă, amestecând constant, până când fructele se zdrobesc şi capătă consistenţa unui gem.

Prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dai deoparte gemul de pe foc, îl laşi puţin la răcorit, apoi îl treci printr-o strecurătoare deasă pentru a înlătura sâmburii. Amesteci gemul cu gelatina. Aşezi într-o tavă dreptunghiulară hârtie de copt şi torni deasupra jeleul obţinut. Îl nivelezi şi-l dai la rece pentru 2 ore.

Pentru fursecuri, dai drumul la cuptor la 180 °C. Aşezi într-o cratiţă, pe baie de aburi, ouăle cu zahărul şi le amesteci 4-5 minute până când se deschid la culoare. Dai deoparte, torni esenţa de vanilie şi încorporezi făina. Pui în forme de minibrioşe, tapetate, câte o lingură de compoziţie şi o nivelezi uşor.

Ţii fursecurile la cuptor 8-10 minute. Le poţi testa cu scobitoarea pentru a vedea dacă sunt gata. Le laşi să se răcească 5 minute în forme, apoi le scoţi pe un grătar.

Scoţi jeleul din frigider şi îl porţionezi cu gura unui păhărel mic, cum este cel de ţuică. Pui câte o bucată de jeleu peste fiecare fursec.

Topeşti pe baie de aburi ciocolata şi ungi fiecare fursec cu glazură cu ajutorul unei pensule. Laşi la rece o oră. 

FOTO Shutterstock