Când ai poftă de un dulce nepretenţios şi rapid, iată o reţetă de fursecuri.

De ce ai nevoie ca să prepari fursecuri cu nuci:

140 g margarină
140 g făină

70 g zahăr pudră

70 g nuci măcinate
1 lingură rom
coaja de la ½ lămâie

1 praf de sare

50 g ciocolată neagră, de post

Cum prepari fursecuri cu nuci:

Freci margarina spumă cu zahărul, adaugi romul, sare, coaja rasă de la ½ lămâie, apoi nucile combinate cu făina. Amesteci fără să frămânţi. Laşi la rece să se întărească. Întinzi o foaie de ½ cm grosime şi tai din ea diverse forme. Le aşezi în tavă la distanţă una de alta şi coci la foc mic până se rumenesc uşor.
Scoţi tava şi laşi să se răcească puţin. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi stropeşti fursecurile, trecând peste ele cu furculiţa înmuiată în ciocolata moale.

Loading...
Evaluează articolul