În aşteptarea lui Moş Crăciun am preparat rapid aceste fursecuri, după reţeta unei cititoare a revistei noastre, Andreea Ilinca din Bucureşti.

Ingrediente

390 g făină
1 praf de sare
340 g unt
100 g zahăr pudră
1 fiolă esenţă de vanilie

Pentru glazură

150 g ciocolată cu lapte
câteva linguri de lapte
bomboane roşii

Mod de preparare

Amesteci într-un bol făina şi sarea, iar în altul mixezi untul cu zahărul pudră. Pui esenţa de vanilie, adaugi făina şi frămânţi un aluat nelipicios. Îl înveleşti în folie alimentară şi-l dai la congelator 20 de minute şi încă 40 de minute la frigider.

Întinzi aluatul, apoi decupezi cu formele preferate. Tapetezi o tavă, pui fursecurile şi o dai la frigider 20 de minute. Bagi tava în cuptorul preîncălzit 10 minute, le scoţi, le laşi la răcit, după care le decorezi cu glazură şi bomboane.

Pentru glazură, topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu laptele.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Loading...