V-am arătat de-a lungul timpului mai multe reţete de gălulte umplute cu fructe: fie cu prune, fie cu caise, etc. Azi avem o reţetă de găluşte umplute cu afine.

Ingrediente

Pentru aluat
300 g brânză proaspătă de vaci
150 g făină
1 ou
1 praf de sare
25 g unt

Pentru umplutură
350 g afine
100 g zahăr pudră

Pentru decorat
75 g telemea de oi

Cum se prepară

Într-un castron mare, se sfărâmă brânza cu furculiţa, se amestecă cu oul, un praf de sare şi cu făina, până ce se obţine un aluat omogen. Se pune aluatul la frigider pentru 30 de minute.Separat, se spală afinele, se zvântă bine, se amestecă cu zahărul pudră şi se lasă la macerat 25 de minute. Se modelează un sul din aluat, cu diametrul de 4-5 cm. Se taie câte o bucată de aluat, din care se modelează în podul palmei o bilă. Se face o adâncitură în mijlocul ei, în care se pun câteva afine macerate, apoi se sigilează umplutura în interior.
Când toate găluştele sunt umplute, se trec prin făină şi se fierb 10 minute în apă clocotită, în care s-au pus un praf de sare şi 25 g unt. Când se ridică la suprafaţa apei, se scot cu spumiera pe un platou şi se servesc calde, cu telemea de oi rasă deasupra.

Loading...