Cartofi copți umpluți cu cremă de brânză și hering

cartofi copti umpluti jpg

Este o opţiune simplă când vrei să găteşti ceva rapid pentru masa de prânz sau cină.

Ingrediente

3 castraveți murați

5 cartofi măricei

1 lingură ulei

100 g hering afumat

200 g cremă de brânză

50 g parmezan ras

1 lingură smântână

1 legătură mărar

sare

piper

Mod de preprare

Tai cubulețe castraveții murați și peștele și lași deoparte.

Speli bine cartofii, îi ștergi, îi ungi cu puțin ulei, îi așezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt și îi dai la cuptorul încins, la foc mediu, până când intră furculița cu ușurință în ei. Îi iei din cuptor, îi crestezi pe mijloc și le scoți cu o linguriță miezul.

Separat, amesteci crema de brânză cu miezul cartofilor, cu parmezanul, smântâna și cu mărarul tăiat mărunt. Omogenizezi și potrivești gustul de sare și de piper, apoi umpli cartofii cu acest amestec. Îi mai dai la cuptor încă 10 minute.

Îi scoți, îi lași la răcorit și îi servești decorați cu castraveți murați și cu bucățele de hering.