Cartofi umpluţi cu bacon la cuptor

Cartofii umpluţi la cuptor sunt un deliciu pentru o seară în familie, când nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie.
De ce ai nevoie pentru a pregăti cartofi umpluţi la cuptor
12 cartofi
45 ml ulei de măsline
45 g unt, topit
60 ml lapte cald
sos de usturoi, după gust
ketchup, după gust
400 g bacon
½ ceapă verde, tocată mărunt
Cum pregăteşti cartofii umpluţi la cuptor
Încălzeşti cuptorul la 200 de grade. Speli cartofii cu tot cu coajă şi îi înţepi de câteva ori cu o furculiţă pe fiecare. Îi ungi cu ulei de măsline, apoi îi pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi laşi la cuptor timp de 50 de minute. După ce s-au răcit, îi tai în jumătate şi cureţi interiorul, dar nu în totalitate.
Mixezi miezul cartofilor cu untul topit, la viteză mică, apoi completezi treptat cu laptele. O dată ce s-a format o pastă, adaugi ketchup-ul, baconul şi ceapa verde. Umpli fiecare cartof cu amestecul. Mai dai la cuptor încă aproximativ 4-5 minute. Asezonezi cu extra bacon pe deasupra şi sos de usturoi, după gust. Serveşti imediat.
Sursa http://theseasidebaker.com